top of page
Duofietsen_1.jpeg

Vrijdag 8 november 2019:

Na dagen regen verschijnt een blauwe hemel en een stralende zon. Is dit een voorteken? 

 

Die dag vond op de site van WZC De Zon de officiële huldiging van de 2 duofietsen die door sponsor On Semiconductor aan Het Ventiel werden geschonken, plaats.

 

On Semiconductor is een Amerikaans bedrijf dat innovatieve toepassingen op de markt verdeelt om wereldwijd het energieverbruik te reduceren. Dit bedrijf steunt ook vele goede doelen. Het Ventiel is daar één van.

 

De Fun2Go duofiets van het merk Van Raam is een speciale tandem met drie wielen. Omdat je naast elkaar zit en niet achter elkaar wordt deze fiets ook wel side-by-side tandem genoemd. Deze tandem is van alle opties voorzien, zoals elektrische ondersteuning, veiligheidsgordel, roterende zitstoel, voetensteun, verschillende trapfuncties, ... . Kortom de Rolls Royce onder de aangepaste fietsen!

 

De paden van Het Ventiel en WZC De Zon/WZC De Weister kruisten elkaar al verschillende keren. Denken we aan de dansvoorstelling ZIEDIEMENS, de wandelingen van Het Ventiel vanuit WZC De Weister en Lichtendal en de EFID awards van Het Ventiel en WZC De Weister. Allebei willen we mensen met dementie perspectief geven of zoals Gudrun het zo mooi zegt: ‘zorgen voor twinkels in de ogen’. 

 

Als ‘WZC de Zon’ waren we dan ook heel vereerd dat deze huldiging op het zomerplein plaatsvond. Schepenen Philippe De Coene en Axel Weydts waren namens de Stad Kortrijk aanwezig om de duofietsen plechtig in te wijden, dit in aanwezigheid van de sponsor On Semiconductor en Het Ventiel. Na het officiële gedeelte werden de duofietsen ingereden door de mensen van Het Ventiel alsook door de bewoners van WZC De Zon.

 

Wat ik zag was heel mooi. Ik zag mensen openbloeien, er werd gelachen en genoten, de twinkels vlogen in het rond. Op de duofiets geniet je samen. De fiets als middel tot verbondenheid. Mooier kan haast niet.

 

Dat is ook het principe van het wielerproject In het Wiel van Het Ventiel waar we via de fiets de verbondenheid willen versterken en de twinkels willen laten rondvliegen! 

bottom of page